luni, 5 mai 2008

Despre MasterSite

Mastersite : Servicii avansate de web design, optimizare si programare web
Pornind de la conectarea a trei terminale si creerea primei “retele” in 1965 de catre DARPA (Agentia pentru Proiecte de Cercetare Inaintate de Aparare a Ministerului Apararii USA), necesitatea comunicarii si schimbului de informatii a dus la dezvoltarea unei retele globale guvernata de aceleasi protocoale (TCP/IP) care a trecut printr-o crestere impresionanta ajungand in zilele noastre sa fie principala metoda de comnunicare cu acoperire mondiala pe care o cunoastem sub numele de Internet.
Odata cu lansarea primelor servere publice a caror scop a fost centralizarea, structurarea si promovarea informatiei, Internetul a devenit irevocabil parte din societatea noastra.
Internetul reprezinta in zilele noastre un principal suport pentru comert, promovare si mediatizare, comunicatii, divertisment si informare. Fara limitarea suportului fizic (ziar, catalog, revista, etc) si a distantei (zona geografica in care un agent isi desfasoara activitatea, costurile, timpul necesar trimiterii unei informatii prin intermediul unui curier) internetul permite prezentarea unei informatii in timp real unui numar infinit de “vizitatori” cu costuri relativ imfime.
Amploarea dezvoltarii internetului este un rezultat colectiv datorat fiecarui agent comercial sau persoana fizica care a ales sa fie parte a acestei retele, contribuind prin aducerea de informatie in acest sistem public.
Crearea unei pagini de internet.
O pagina de internet (WebSite) este o colectie de pagini Web continand text, poze, sunete, animatii sau filmari sau orice tip de informatie intr-un suport digital situate pe unul sau mai multe calculatoare conectate la internet numite “server”.Crearea unei pagini de internet necesita o succesiune de etape:
pregatirea, structurarea si definitivarea informatiei ce urmeaza publicarea
redactarea si paginarea luand in considerare importanta fiecarei informatii si crearea unui mod explicit si fluent de navigare astfel incat utilizatorul sa poata la prima vedere sa ajunga la informatia dorita cu un efort minim.
publicarea si promovarea paginii prin alegerea unui nume unic de domeniu (www.pagina-mea.eu) relevant si realizarea unui cat mai mare numar de legaturi intre pagina nou creata si pagini existente ce au un profil comun, sau pagini dedicate catalogarii si promovarii web (directoare web).
Crearea unei pagini dinamice
O pagina de internet este redactata in general in format HTML si necesita interventia unui operator pentru a modifica sau actualiza informatia prezentata.Spre deosebire, o pagina dinamica foloseste algoritmi destinati sortarii, calcularii sau cautarii informatiei care trebuie afisata, putand fi corelata unei baze de date. O pagina dinamica poate folosi o informatie disponibila in suport digital (ex. programul dvs de gestiune), generand in timp real o pagina HTML cu informatie mereu actualizata.
Optimizarea si promovarea unei pagini de internet
Deoarece internetul este o retea dinamica in continua schimbare, orice pagina de internet trebuie sa se faca cunoscuta. In acest scop au aparut motoarele de cautare (servere care in mod automat acceseaza, clasifica si stocheaza informatiile de pe paginile de internet urmarind legaturile ce apar intre acestea) a caror unic scop este sa serveasca clientului o lista de pagini care corespund criteriilor de cautare (ex. Google, Yahoo, etc.)Optimizarea unei pagini reprezinta redactarea unei pagini astfel incat sa poata fi corect citita de un motor de cautare urmarind ca importanta pe care o calculeaza acesta (Ranking-ul paginii) sa duca la afisarea pe o pozitie cat mai buna a paginii dvs.De asemenea o pagina de internet trebuie sa fie conceputa astfel incat sa aiba o dimensiune pe cat de mic posibila pentru a putea fi trimisa si afisata clientului in cel mai scurt timp, sa urmareasca anumite reguli care sa permita afiserea informatiei cat mai corect indiferent de rezolutia monitorului setata de client (spatiul util al monitorului), sistemul de operare sau tipul de browser (Windows Internet Explorer, Windows Firefox, Linux Netscape, Apple Mozilla, etc..)